Tietotekniikan ihmeellisyyksiä

Mielessäni hautuu jo seuraavakin kirjoitus, mutta sitä ennen oli ihan pakko tähän väliin tehdä pieni päivitys tietotekniikan ihmeellisyyksistä. Asia kun tuli taas kerran varsin ajankohtaiseksi.

Varmaan jokaiselle ahkeralle netin tai muiden sähköisten kommunikaatiovälineiden käyttäjälle on tullut joskus jonkinlainen moka. Ja kenties jopa nolo ja kiusallinenkin. Allekirjoittanut voi tunnustaa, että niitä on sattunut omalle kohdalle yksi jos toinenkin, ja myös läheltä piti -tilanteita on ollut muutamia.

A1.jpg, A2.jpg, A3.jpg...

Asuntoa myydessäni olin ottanut hienoja kuvia puhtaaksi siivotusta ja sanoisin jopa somistetusta kodistani. Valitsin kuvista parhaat, ja tallensin ne kansioon lähettääkseni ne kiinteistönvälittäjälle. Kun olin lähettämässä viestiä, huomasin, että kuvia oli mielestäni yksi enemmän kuin mitä piti olla. Kun klikkasin kuvat auki, olivatkin ne jotain ihan muuta kuin piti. Joo, tuhmia kuvia, ja taisivatpa olla jopa ihan itsestäni... 😖 Asiahan oli niin, että liittäessäni kuvia sähköpostiini, avautui oletuksena viimeinen käytetty kansio, jossa sattumalta oli täsmälleen saman nimisiä kuvia. Kansio vain oli väärä. Sittemmin olen nimennyt tärkeämmät tiedostot vähän tilannetta kuvaavammalla tavalla, ettei samanlaista tilannetta enää kävisi...

Raahaa ja pudota - paholaisen keksintö

Jokunen vuosi takaperin kyselin kuulumisia eräältä naispuoleiselta koulukaveriltani, jonka kanssa olin viestitellyt aina silloin tällöin. Keskustelu muuttuikin äkkiä varsin mielenkiintoiseksi. 😀
Täytyy todeta, että olen onnistunut samanlaisessa vahinkolähetyksessä kerran itsekin. Minun lähettämäni kuva tosin oli ihan viaton luontokuva netistä. Nyttemmin näitä ei ole tullut. Liekö ohjelmistokin muuttunut ajan myötä.


Kun fontti pettää

Samaisen naishenkilön kanssa on sattunut toinenkin kummallinen tapaus. Oletteko koskaan huomanneet, että joillain fonttityypeillä jotkin kirjainyhdistelmät voivat näyttää vähän muulta kuin mitä ovat? Ja etenkin kun kyse on pienikokoisesta tekstistä, jota ei edes näe kovin hyvin.


PS. Se runkkaaminen oli muuten vitsi.

Isompiin virheisiin tarvitaan sitten tietokonetta

Minulla on ollut vuoden ajan älykännykkä. Jippii! Oikeastaan muuten se onkin ollut ihan kiva, mutta jostain syystä en ole ollut kovin tyytyväinen automaattiseen tekstinkorjaukseen. Ja lisäksi ohjelmistossa on kai joku bugi. Olen huomannut, että usein sanoissa ja taivutuksissa, joissa esiintyy loppupäässä n-kirjain, laite ei tajua sitä. Esimerkiksi sana "lauantaina" ilmestyy ruutuun muodossa "lauantai a". Samoin ohjelma on mestari tekemään yhdyssanavirheitä, vaikka käyttäjä olisi ne yhteen kirjoittanutkin.
Ja joskus, hyvin herkällä hetkellä, menee pieleen pahemman kerran... 😒

Epäilen, että nöppäilin vahingossa "Ronnat", i ja o kun ovat vierekkäin. Ja kun laite ei tunnistanut sanaa "Ronnat", se päätti korjata sen ihan itse... 😑Ei kommentteja:

Lähetä kommentti