Mitä ne miehet sitten puhuvat keskenään?

Tätä tekstiä kirjoittaessani mietin, millaisia pervoja mahtavat lukijani olla. Tuskin nimittäin kukaan todella kiltti uskaltaisi tänne edes tulla. Aktiivisimpia lukijoitani (oman arvioni mukaan) ovat olleet naiset. Johtuisikohan tämä siitä, ettei sivullani ole kovin paljoa paljastavia kuvia? Miehet kun tuntuvat yleensä pitävän enemmän kuvitetuista sivuista.

Mutta niin, asiaan. Mainitsin tuossa ”Nuorempaa ja vanhempaa” tekstissäni, että työpaikan kahvipöytä on  korvaamaton ideahautomo. Myös edellisessä kirjoituksessani aiheenani olivat puheet. En kuitenkaan tarkoittanut, että näitä aiheita olisi suoraan käsitelty kahvitauoilla.

Mistä miehet sitten puhuvat keskenään? Naisista varmaankin ja seksistä? Tietäähän sen. Äijät istuvat ringissä kahvipöydän ympärillä, toisessa kädessä kahvikuppi ja toisessa tuore Jallu tai oma kulli.

Vääää-rin! (Meillä ei ole kahvikuppeja, meillä on mukit)

Tähän mennessä minulla on ollut neljä työpaikkaa, joista kolme on ollut vahvasti miesvoittoista.
Äijäporukalla tupakkakopissa turinoidessa puhutaan töistä, autoista, hulluista naapureista, lomista ja lomamatkoista, auton katsastuksesta ja korjauksista, tulevaisuuden näkymistä ja jälleen kerran autoista. Naisista tai seksistä puhutaan yllättävän harvoin. Oikeasti, vakavampaa keskustelua ei aiheesta käydä juuri koskaan. Leikkimielisempää heittelyä ehkä kerran kuussa. Yllättävää, eikö totta?
Jos joskus miesten kanssa puhutaan parisuhteista tai seksielämästä, ovat ne enemmänkin pikkuhiprakassa käytyjä keskusteluja saunaillassa. Eikä edes mitään kovin yksityiskohtaista mehustelua. Ei sellaista normaalisti äijien kesken käydä. Miehet ovat henkilökohtaisissa asioissa yleensä sulkeutuneempia kuin naiset. Tietysti rasvaisia persoonia ja leveilijöitäkin on siellä täällä, mutta mielestäni se menee enemmän sinne toiset puhuvat ja toiset tekevät -osioon.

Entä naiset?

Koska en ole nainen, en voi vastata tähän kysymykseen kovinkaan hyvin. Muutama nainen on tosin minulle sanonut, että hänen työpaikallaan tai illanistujaisissa on puhuttu kyllä miehistä ja seksistä. Kuulostaa muuten korvaani ihan Sinkkuelämää -sarjalta. Kirottu sarja!
Ainoaksi omakohtaiseksi kokemukseksi seksikeskusteluista työpaikalla, voidaan laskea parin vuoden takainen käynti pankin konttorilla. Olivat suuret raha-asiat kyseessä. Saavuin paikalle puolisen tuntia etuajassa, ja minut neuvottiin odottelemaan muutoin tyhjässä kabinettihuoneessa. Pian vastapäätä olevaan taukohuoneeseen saapui kaksi tai kolme nuorempaa naistyöntekijää, joiden kikatus kuului kabinettiin varsin selvästi. Ainakin tässä tapauksessa seksistä puhuttiin työpaikalla, ja vieläpä varsin mehukkaasti. En muuten kokenut noita juttuja yhtään ahdistaviksi, vaan enemmänkin hauskoiksi ja kiinnostaviksi. Eli jos olisin ollut töissä samalla työpaikalla, en olisi nostanut syytettä seksuaalisesta häirinnästä
Taidankin ruveta etsimään netistä tietoa naisten työpaikkajuoruamiskulttuurista. Sen verran alkoi aihe kiinnostaa.

2 kommenttia:

  1. Ole vaan tyytyväinen, että et ole kuullut naisten puhuvan seksistä;). Koska niitä juttuja kuunnellassa kyllä miehet jäävät kakkosiksi. Naiset puhuvat suoraan, asioista niiden oikeilla nimillä. Myös selvin päin.

    Omalla naisvoittoisella työpaikallani ei puhuta seksistä, koska no, se on työpaikka eikä sinne mielestäni kuulu seksuaalisuus. Kavereiden kesken asiaa ruoditaan sitten senkin edestä.

    Kiva blogi, jään seuraamaan.

    http://molinay.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Anonyymi08:37

    Minulla on semmoinen kaveri mikä myös puhuu aika paljon seksistä. Nauroimme kaverimme kanssa ja sitten yks toinen siihen et siitä puute mistä puhe. Sanoinkin että kyllä kauheessa puutteessa olen. Sain hänet kyllä hämilleni.
    T: sihamiko

    VastaaPoista