Magneettista vetovoimaa

BDSM-baarissa tuli keskustelua vahvojen neodyymimagneettien (ns. supermagneetti) hyödyntämisestä sidontatarvikkeina. Ei siis seinään ruuvattuja koukkuja, vaan kahleiden kiinnitys teräspintaan vahvojen magneettien avulla. Tai miksi ei vaikka auton konepellille, jos sellaista keulakoristetta kaipaa. Magneeteista tuli kuitenkin mieleen eräs toinenkin idea, jota voisi olla mielenkiintoista testata.

Vuosien saatossa romukoppaani on päätynyt useita vanhoja tietokoneen kovalevyjä, joista olen purkanut talteen vahvoja magneetteja. Kekseliäällä Mielikuvituksella näet magneeteista voi saada aikaan vaikka mitä hassua.

Mikä sitten magneeteissa on niin mielenkiintoista? No se, että magneettinen vetovoima kulkee kappaleiden läpi. Voit vetää tai työntää esimerkiksi teräskuulaa vaikkapa seinän toiselta puolelta. Joskus lapsena huijattiin tyhmempiä spiritistisessä istunnossa, että henki se liikutti osoitinta itsekseen laudalla. Ja arvatkaapa mitä pöydän alla oli?

Mutta miltäpä tuntuisi käyttää magneetteja aikuisten leikeissä? Voisiko vahvalla magneetilla liikuttaa sisään työnnettyä teräskuulaa, ja miltä se tuntuisi? Vanhoissa tietokoneen pallohiirissä on kumilla päällystetty teräspallo. Myös ainakin osa golfpalloista tuntuu olevan magneettisia. Tässä ideaa kokeilunhaluisille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti