Päivitetty panokone

Aikaisemman "Panokoneen uusi elämä" -kirjoituksen jälkeen olen saanut useamman pyynnön, joissa on toivottu panokoneestani lisää kuvia ja videomateriaalia. Näiden kuvien ja videoiden julkaisemista on hieman viivästyttänyt se, että olen uudistanut panokoneen runkoa vielä (viimeisen?) kerran. Prototyyppien elämä nyt tahtoo olla vähän tällaista. Vaikka edellinen versio olikin huomattavasti ihan sitä alkuperäistä parempi, oli se vielä vähän liian kolho ja ruma varsinaisesti yleisölle esiteltäväksi.


Tässä on panokoneen kolmas ja toistaiseksi viimeinen versio. Laitteen kotelo on jonkin verran pienempi, ja se on käännetty pystyyn, jolloin edestakaisin nylkyttävä tanko on kotelon päällä. Tämä onkin parempi sijainti ihan käytännönkin kannalta. Runko on vuorattu ulkopuolelta mustalla keinonahalla. Se on siistin näköistä, ja voidaan tarvittaessa poistaa ja korvata jollain muulla pinnoitteella.


Laitteen sisusta on hyvin pitkälle samanlainen kuin ennenkin. Lähinnä erona on nopeussäätimenä toimiva yksinkertainen kierretanko, jota pyörittämällä voidaan porakoneen kierrosnopeutta säätää pienemmäksi tai suuremmaksi.
Sisäpuolelle on tarkoitus laittaa vielä äänieristeitä, jotka vaimentaisivat ääntä mahdollisimman pieneksi. Ilman eristeitä ääni on kuuluva, mutta ei välttämättä häiritsevä. Tuohon avonaiseen seinämään on kyllä olemassa suljettava luukku, mutta se on nyt poistettu valokuvaamisen ajaksi.

   


Iskunsyvyys on säädettävissä siirtämällä nivelen kiinnityskohtaa sisemmälle tai ulommas akselin päässä pyörivässä vipuvarressa. Lyhimmillään iskunpituus on noin 8 cm, pisimmillään noin 18.



Liikkuvan varren päässä on pieni jousitettu osa, joka mahdollistaa pään taivuttamisen, ja antaa tarvittaessa hieman periksi, ettei vahinkoja sattuisi.
Jousikappaleessa on myös kierre laitteiden kiinnittämistä varten. Itselläni ei tällä hetkellä ole Vac-U-Lock -kiinnitteisiä leluja, mutta niille saa helposti tehtyä oman välikappaleen. Tähän adapteriin saa kiinnitettyä ainakin kaikki meidän talosta löytyvät vibraattorisauvat takakannen kierteestä.


Tässä myös pari videoklippiä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti